نه گام در راستای موفقیت در سیستم مدیریت پیکرهبندی
هيچ شکي نيست که ITIL يک مرجع مورد پذيرش براي مديريت خدمات فناوري اطلاعات ميباشد. کتابهاي مرجع ITIL اطلاعات جامعي پيرامون هر يک از فرآيندهاي آن در چرخه عمر خدمت ارائه مينمايد. ولي اين بدان معنا نيست که هر فردي که اين کتابها را به طور کامل مطالعه کند، قادر به پيادهسازي کامل آنها خواهد بود. در بسياري از موارد تجربه نيز نقش مهمي در پيادهسازي فرايند خواهد داشت و به کمک دانش اخذ شده ميآيد. به عنوان نمونه کتاب ITIL براي پيادهسازي فرآيند مديريت دارايي و پيکرهبندي خدمت، 5 فعاليت کليدي عنوان کرده است که عبارتند از: 1)مديريت و برنامهريزي، 2) شناسايي اقلام پيکرهبندي، 3) کنترل پيکرهبندي، 4)حسابرسي وضعيت اقلام و گزارشدهي پيرامون آن و 5)مميزي و تاييد سيستم پيکرهبندي.
فعاليتهاي فوق مهم ميباشد، ولي گام به گام شما را جهت پيادهسازي اين فرآيند کمک نميکند. به عنوان مثال اولين گام و حياتيترين مرحله در اين فرآيند توافق بر ميزان سطحي از اقلام پيکرهبندي خدمت است که بايد در آن وارد شد، در حالي که در اين فعاليتها به آن اشارهاي نشده است.
نه گام زير شما را در پيادهسازي اثربخش فرايند مديريت پيکرهبندي کمک ميکند:
- استقرار خطمشي و چارچوب حاکميتي
- تعريف نقشها و مسئوليتهاي فرآيند
- ارتباط ميان اين فرايند با ديگر فرايندها و تعيين ميزان استفاده ديگر بخش ها از اين فرايند
- تعيين انواع مختلف سوابقي که نياز به ثبت آنها در سيستم مديريت پيکرهبندي ميباشد.
- شناسايي مخازن دادهاي موجود
- شناسايي ابزارهاي موجود در راستاي پشتيباني از فرآيند
- تصميمگيري پيرامون مدل نامگذاري و طبقهبندي اقلام پيکرهبندي
- تصميمگيري پيرامون ساختار سيستم مديريت پيکرهبندي
- استقرار روشهاي اجرايي بهبود فرايند
با کمک نه گام فوق، شما قادر خواهيد بود فرايند مديريت پيکرهبندي سازمان خود را بدون هيچ مخاطراهاي و با اثربخشي فراوان به خوبي طراحي نماييد
برچسب:CMDB, ITIL, مدیریت پیکره بندی, مقالات عمومی