واتساپ (WhatsApp) محصولی با بیش از یک میلیارد کاربر! اما تیمی در حدود 50 نفر!!
احتمالا الان دیگه کسی نیست که از پیامرسان WhatsApp (واتساپ) استفاده نکرده باشه، اما شاید ندونید که این محصول در سراسر دنیا بیشتر از یک میلیارد کاربر داره! این محصول که قدمتی در حدود 10 سال داره الان چندسالی میشه که در مالکیت شرکت فیسبوک هستش و در اصل در سال 2014 به مبلغ 19.3 میلیارد دلار توسط این شرکت خریداری شد.
در این نوشته قرار نیست به بررسی این پیامرسان بپردازیم اما نکته خیلی مهم در رابطه با این مجموعه این هست به ادعای خودشون، کل تیمی که پشت این نرم افزار قرار داره در حدود 50 نفر هست! باورتون میشه؟ فقط 50 نفر داشته باشیم که کار توسعه انجام بدن، تست بکنن، پشتیبانی بکنن، نگهداری بکنن و هزار تا کار معمول و مرسوم دیگه رو هم انجام بدن!
احتمال داره که الان خیلی از خوانندگان این مطلب بیان و مشکلات احتمالی این ابزار رو به همین موضوع کم بودن نفرات ربط بدن، اما شما مشکلات مشابه رو توی محصولاتی که توسط شرکتهای چندهزار نفره تولید شده مشاهده نکردین؟ نکته کلیدی این نوشته در رابطه با همین موضوع هست؛ اغلب تیمهای استارتاپی و کلا اونهایی که محصولات متفاوت و نوظهور ارائه کردن از تیمهایی با سایز خیلی کوچک شروع کردن و معمولا هم سعی کردن که به جز موارد ضروری سایز تیم رو بزرگ نکنن! خب حالا سئوالی که باید از خودمون بپرسیم این هست که چه جوری ممکنه؟
بطور کلی میشه این دسته از تیمها و شرکتها رو در یک گروه قرار بدیم و اسمشون رو هم بزاریم تیمهای IT با عملکرد بالا (High Performing IT Teams/Organizations) حالا میتونیم بینشون یک مجموعه از اشتراکات رو هم پیدا کنیم!
شما چه حدسهایی میزنید؟
حقیقتش گزینههای خیلی زیادی رو میشه برای اینجور مجموعهها لیست کرد اما چندتاش رو میتونیم اینجوری خلاصه کنیم:
- تیمهای هماهنگ و مسلط به مباحث مرتبط
- فرآیندهای سازمانی چابک و اثربخش
- استفاده حداکثری از خودکارسازی
- فرهنگ سازمانی و تیمی خاص
- اعتقاد به بهبود مستمر
اینهایی که لیست کردیم به همراه ویژگیهای دیگهای که میشه اضافه کرد عملا فضایی هستند که این روزها تحت عنوان DevOps شناخته میشه! DevOps در اصل یک رویکرد جدید در شرکتهاست که قراره به اونها کمک کنه تا تیمها حداکثر کارایی و هماهنگی رو داشته باشند، حتیالمقدور برای بیشتر فعالیتها از ابزارهای خودکارسازی استفاده بشه، بهبود مستمر رو به عنوان بخشی از فعالیتهای روزمره در نظر بگیریم و …
اگر تمایل داشتید که در این رابطه بیشتر بدونید و گامهای اولیه در رابطه با استقرار این رویکرد در سازمانها رو یاد بگیرید میتونید در کارگاه آموزشی DevOps Fundamental شرکت کنید. برای ثبت نام و یا کسب اطلاعات بیشتر میتونید از بخش زیر استفاده کنید و یا با شماره تلفنهای 88508083-5 تماس بگیرید.
اگر هم دوست داشتید میتونید اینجا کلیک کنید و یک مطلب در رابطه با 50 نفره بودن تیم واتساپ و بقیه نکاتی که در یک مصاحبه توسط یکی از مدیران ارشد مجموعه مطرح شده رو مطالعه کنید.