5 سطح بلوغ مدیریت تغییر- سطح دوم
این نوشته، بخش دوم از مجموعه نوشتههایی با عنوان مشترک “سطوح بلوغ مدیریت تغییر” است که پیشنهاد میکنم مطالعه آنرا از بخش اول (اینجا) آغاز کنید.
سطح 2: مدیریت تغییر در پروژههای جدا ازهم
در سطح 2 از بلوغ مدیریت تغییر، فاکتورهای مدیریت تغییر در برخی از بخشهای سازمان بطور جداگانه به چشم میخورد. عموما مدیریت و آموزش افراد سازمان جهت همسویی با مدیریت تغییر در این سطح بلوغ، بطور نامتمرکز و نامنظم صورت میگیرد.
خصوصیات این سطح عبارتند از:
- در اغلب اینگونه از پروژه ها شاهد تنوع زیادی در شیوه مدیرت تغییر و رویکردهای مدیریت تغییر خواهیم بود. به این معنا که برخی از پروژهها تا حدی از مدیریت تغییر بهره میبرند، درحالی که بسیاری دیگر هنوز در بلوغ سطح یک میباشند.
- با توجه به برخورداری از برنامههای ارتباطی، با این حال حمایت و رهبری در حد بسیار پایینی است .
- مدیران و سرپرستان پروژه هیچ برنامه آموزشی برای کارکنان خود پیرامون فرایند مدیریت تغییر ندارند.
- مدیریت تغییر معمولا در پاسخ به یک رویداد منفی مورد استفاده قرار میگیرد.
- تعامل بین تیمهای پروژههای جدا از هم، که از فرایند مدیریت تغییر استفاده میکنند بسیار پایین است. در هر پروژه جدید مهارتهای مدیریت تغییر، به افراد دوباره آموزش داده میشود.
سطح 2 ، یکپارچهگی بین مدیریت تغییر و مدیریت پروژه
در بلوغ سطح 2، عموما زمانی اصول و مفاهیم مدیریت تغییر بکار گرفته میشود که یا پیشبرد امور با مقاومت نیروی انسانی مواجه شده است یا محصول پروژه نزدیک به زمان استقرار آن میباشد. این درحالی است که در پروژههای مجزا از هم تنها در ابتدای پروژه، فرایند مدیریت تغییر بکار گرفته شده است و برخی از عناصر ارتباطی تنها در ابتدای چرخه عمر پروژه شکل گرفته است.
بطور کلی میتوان گفت در این مرحله از سطح بلوغ، مدیریت تغییر کامل با مدیریت پروژه ترکیب و ادغام نشده است. در پروژه هایی که اصول مدیریت تغییر را بدرستی بکار میبرند، تیم پروژه نسبت به مدیریت تغییر کاملا شناخت و درک لازم را دارد. لذا دانش کافی افراد پروژه نسبت به اصول و مفاهیم مدیریت تغییر، خود میتواند محرکی سازنده در یکپارچگی مدیریت تغییر و مدیریت پروژه باشد.
مراحل انتقال به بلوغ سطح 3
- حمایت مدیران ارشد از فرایند مدیریت تغییر و اصول کاربردی آن
- تحقیق در مورد بهترین شیوههای مدیریت تغییر در بین بهروشهای موجود
- ترویج فرهنگ جمعآوری دانش و استفاده از ابزارهای مناسب برای این منظور
- ایجاد پایگاه دانش پیرامون درس آموخته های مدیریت تغییر (خوب است برای موفقیتها و دستآوردهای حاصل، جشن گرفته شود).
- تشکیل تیمهای پروژه جهت اعمال سیاست و اصول مربوط به مدیریت تغییر
ادامه توضیحات مربوط به سطوح دیگر را در هفتههای بعد منتشر خواهیم نمود.