5 سطح بلوغ مدیریت تغییر- سطح چهارم
این نوشته، بخش چهارم از مجموعه نوشتههایی با عنوان مشترک “سطوح بلوغ مدیریت تغییر” است که پیشنهاد میکنم مطالعه آنرا از بخش اول (اینجا) آغاز کنید.
سطح 4: استانداردهای مدیریت تغییر سازمانی
در سطح 4 بلوغ مدیریت تغییر، سازمان یک رویکرد رایج و استاندارد قابل اجرا برای بهرهگیری از مدیریت تغییر متناسب با پروژههای کاری خود بکار میگیرد.
توجه: به یاد داشته باشید که انتخاب یک روش متداول به معنی قابل اجرا بودن آن روش برای هر سازمان با هر اندازه و هر نوع کسبوکاری مناسب نیست. روشها و متدولوژیهای موثر در هر مرحله به تکرار قابل استفاده است. این درحالی است که زمانی بهترین کارایی را خواهد داشت که بمنظور خاص برای هر پروژه بکار گرفته شود.
- خصوصیات این سطح عبارتند از:
- شناخت کافی و تصدیق ماموریت مدیریت تغییر و اهمیت آن برای موفقیت پروژه .
- در این گونه از سازمانها شاهد هستیم که متدولوژی و رویکرد کاربردی برای مدیریت تغییر انتخاب شده است و برنامههای پیشرفت برای معرفی آن متدولوژی درکل سازمان اندیشیده شده است.
- مجریان، تیم پروژه و رهبران تغییر، به منابع و ابزارهای آموزشی دسترسی دارند و مدیران و سوپروایزرها بطور رسمی در این راستا آموزش میبینند.
- مدیران اجرایی به عنوان حامی تغییرات نقش فعالی در هر پروژه دارند.
- بطور 100% مدیریت تغییر در سازمان در جریان نیست و سازمان در حال ایجاد مهارتهای مدیریت تغییر در سراسر سازمان است.
سطح 4 یکپارچگی بین مدیریت پروژه و مدیریت تغییر
در سطح 4، تیم ها از ابتدای پروژه، به طور منظم از رویکرد مدیریت تغییر استفاده میکنند و امور مدیریت تغییر در مرحله برنامهریزی پروژه میگنجد.
همزمان با پیشرفت پروژه، اتحاد و یکپارچگی بین مدیریت پروژه و مدیریت تغییر قوت مییابد.
مراحل انتقال به سطح 5
- تشکیل کارگروه با هدف استقرار، آموزش و بهبود مدیریت تغییر برای حرکت به سمت صلاحت و تعالی سازمانی.
- صحتسنجی و تحلیل خللهای سازمانی در پس انتخاب متدولوژی منتخب.