6 گام در راستای ایجاد “خدمات جدید” فناوری اطلاعات در سبد خدمات ارائه شده از سوی سازمان
با رشد سريع و مستمر صنعت خدمات فناوري اطلاعات و نيز ايجاد روندهاي جديد در نسل بعدي خدمات فناوري اطلاعات، تامينکنندگان خدمات بايد سبد خدمات خود را گسترش داده و نقش فعالتري در مديريت و برنامهريزي واحد ارتباط با مشتريان خود داشته باشند تا به درستي نياز آنان را شناسايي نمايند. نسل بعدي تامينکنندگان خدمات فناوري اطلاعات، مديران فناوري اطلاعات مجازي براي مشتريان خود هستند و در راستاي تحقق اهداف کسبوکاري آنان راهنماييها و نکات مناسبي به آنها عرضه ميدارند.
تامينکنندگان خدمات با تجربه اين نکته را به خوبي درک کردهاند که در راستاي بقا در عصر رقابتي حاضر آنها بايد به طور مستمر و با توجه به نياز مشتريان خود، خدمات خود را بهروز نمايند. گامهاي زير تامينکنندگان خدمات را در راستاي بهروزرساني سبد خدمات خود کمک مينمايد.
1. از مشتريان خود سوال نماييد: مشتريان شما بهترين منابع در راستاي ارائه اطلاعات پيرامون زمان ارائه خدمات جديد ميباشند. واحد پيشخوان خدمات فناوري اطلاعات سازمان شما به خوبي ميتواند روند نيازهاي مشتريان و نياز آنان به خدمات جديد را شناسايي نمايد. مشتريان ثابت و بلند مدت در اولويت بررسي ميباشند. مرکز شبکه سازمان شما نيز ميتواند در شناسايي و تحليل اين روند کمک نمايد.
2. سرمايهگذاري در فرايند و نيروي انساني: براي داشتن يک سبد خدمات به روز شده و پربارتر بايد در گام اول منابع مورد نياز آن را فراهم آورد و اطمينان حاصل کرد که تجارب کافي براي تحقق خدمت جديد وجود دارد. بنابراين فرهنگ فراگيري مستمر نيروي انساني و ارتقاي دانش آنها در سازمان بسيار حياتي قلمداد ميشود. تامينکنندگان خدمات باتجربه پايگاه دادهاي پيرامون مهارتهاي مورد نياز کسبوکار استقرار نمودهاند و نيروي انساني خود را متناسب با آن بهروز مينمايند.
3. استفاده از شرکا و ذينفعان در گسترش سبد سازمان: تامينکنندگان خدمات در برخي موارد ميتوانند افزودن خدمات جديد در سبد خدمات خود را بر عهده شرکا واگذارند. اين امر باعث ميشود بدون نياز به سرمايه انساني و زيرساختي آنها به اهداف خود دست يابند.
4. تفکر مجدد پيرامون قيمتگذاري: با تغيير سبد خدمات و بهروز شدن خدمات همسو با نيازهاي فعلي مشتري و جامعه، در بسياري موارد مدل قيمتدهي خدمت نيز به تبع تغيير خدمت تفاوت خواهد کرد. توجه به اين نکته بسيار مهم است، چرا که درک قيمت را براي مشتري و کاربران خدمت منطقيتر خواهد کرد.
5. به حداقل رساندن شوکها: هزينههاي غير قابل پيشبيني و افزايش ناگهاني هزينهها مشتريان را در هم ميريزد. در وهله اول شايد افزايش ناگهاني قيمت خدمات حاشيه سود تامينکننده را افزايش دهد. در راستاي کاهش ريسک ناشي از افزايش ناگهاني قيمت، تامينکننده خدمات بايد فرآيندهاي پردازنده خدمت را به خوبي تعريف نمايد و قابليتهاي جديد خدمت را به اطلاع مشتري برساند. تامينکننده خدمات بايد توافقنامههاي سطح خدمت و نيز کاتالوگ خدمات جديد را با دقت و تمام جزييات در اختيار مشتري قرار دهد تا مشتري متوجه شود که در برابر چه خدماتي، چه هزينهاي ميکند.
6. پايبند بودن به تعهدات: تامينکننده خدمات بايد سرمايهگذاريهاي لازم را جهت ايجاد و حفظ خدمات جديد انجام دهد و خود ا در معرض رشد قرار دهد. در راستاي تحقق اين امر بايد برنامه بازاريابي و فروش خود را توسعه داده و زيرساختهاي لازم را براي ارتقاي ظرفيت خود براي نيازهاي جديد مشتريان ايجاد نمايد.
برچسب:Service Catalog, مقالات تخصصی, کاتالوگ خدمات