5 سطح بلوغ مدیریت تغییر- سطح سوم
این نوشته، بخش سوم از مجموعه نوشتههایی با عنوان مشترک “سطوح بلوغ مدیریت تغییر” است که پیشنهاد میکنم مطالعه آنرا از بخش اول (اینجا) آغاز کنید.
سطح 3: مدیریت تغییر در پروژه های چندگانه
در سطح 3 بلوغ مدیریت تغییر، تیمها و گروههایی را خواهیم دید که از فرایند مدیریت تغییر ساختاریافته استفاده میکنند. در این سطح نیز همچنان فرایند مدیریت تغییر به تیمهای خاص یا حوزههای خاصی از سازمان منحصر میشود.
- خصوصیات این سطح عبارتند از:
- پروژه های چندگانه از فرایندهای مدیریت تغییر ساختاریافته استفاده میکنند، اگرچه بهرهگیری از این رویکردها و متدولوژیها ممکن است متفاوت باشد.
- در این سطح از بلوغ شاهد به اشتراک گذاری دانش بین تیمهای سازمان خواهیم بود. ( تیمها در برخی از واحدها تجربیات و درس آموختههای خود را به اشتراک میگذارند.)
- درحالی که فرایند مدیریت تغییر بطور منظم و کاربردی در جریان است ولی هیچ استاندارد سازمانی یا الزامی وجود ندارد. بهترین رویکردهای مربوط به مدیریت تغییر در پروژه هایی جاری است که هیچ نیازی به مدیریت تغییر ندارد.
- مدیران ردهبالا بطور پویا و فعال نقش پشتیبانی و حمایت از تیم پروژه را از مدیریت تغییر پذیرفتهاند و این نقش را بخشی از مسئولیتهای خود می دانند ولی هیچ برنامه رسمی وجود ندارد تا مدیران و سرپرستان پروژه را برای مدیریت تغییر آموزش دهند .
- برنامههای آموزشی و ابزارهای کاربردی برای رهبران پروژه و اعضای تیم قابل دسترس است.
سطح 3 یکپارچگی بین مدیریت تغییر و مدیریت پروژه
بهرهگیری از اصول و مفاهیم مدیریت تغییر در ابتدای برخی از پروژهها آغاز شده است و در همین راستا، برخی مدیریت تغییر را یک فعالیت واکنشی به مقاومت نیروی انسانی در طول اجرای پروژه میدانند.
ادغام اصول مدیریت تغییر با متدولوژی مدیریت پروژه سبب موفقیت تیم شده است. لازمه این یکپارچگی برقراری ارتباطات موثر و کارا و برخورداری از برنامههای مدیریت تغییر است.
مراحل انتقال به بلوغ سطح چهارم
- لزوم پشتیبانی اجرایی برای بکارگیری مدیریت تغییر برای هر پروژه در هر سطح از سازمان
- انتخاب یک متدولوژی رایج و قابل استفاده برای سازمان و شروع آموزشهای لازم پیرامون متدولوژی منتخب
ادامه توضیحات مربوط به سطوح دیگر را در هفتههای بعد منتشر خواهیم نمود.
برچسب:Change Management, DevOps, ITIL, SCRUM