۶ گام در راستای ایجاد “خدمات جدید” فناوری اطلاعات در سبد خدمات ارائه شده از سوی سازمان
با رشد سریع و مستمر صنعت خدمات فناوری اطلاعات و نیز ایجاد روندهای جدید در نسل بعدی خدمات فناوری اطلاعات، تامینکنندگان خدمات باید سبد خدمات خود را گسترش داده و نقش فعالتری در مدیریت و برنامهریزی واحد ارتباط با مشتریان خود داشته باشند تا به درستی نیاز آنان را شناسایی نمایند. نسل بعدی تامینکنندگان خدمات فناوری اطلاعات، مدیران فناوری اطلاعات مجازی برای مشتریان خود هستند و در راستای تحقق اهداف کسبوکاری آنان راهنماییها و نکات مناسبی به آنها عرضه میدارند.
تامینکنندگان خدمات با تجربه این نکته را به خوبی درک کردهاند که در راستای بقا در عصر رقابتی حاضر آنها باید به طور مستمر و با توجه به نیاز مشتریان خود، خدمات خود را بهروز نمایند. گامهای زیر تامینکنندگان خدمات را در راستای بهروزرسانی سبد خدمات خود کمک مینماید.
1. از مشتریان خود سوال نمایید: مشتریان شما بهترین منابع در راستای ارائه اطلاعات پیرامون زمان ارائه خدمات جدید میباشند. واحد پیشخوان خدمات فناوری اطلاعات سازمان شما به خوبی میتواند روند نیازهای مشتریان و نیاز آنان به خدمات جدید را شناسایی نماید. مشتریان ثابت و بلند مدت در اولویت بررسی میباشند. مرکز شبکه سازمان شما نیز میتواند در شناسایی و تحلیل این روند کمک نماید.
2. سرمایهگذاری در فرایند و نیروی انسانی: برای داشتن یک سبد خدمات به روز شده و پربارتر باید در گام اول منابع مورد نیاز آن را فراهم آورد و اطمینان حاصل کرد که تجارب کافی برای تحقق خدمت جدید وجود دارد. بنابراین فرهنگ فراگیری مستمر نیروی انسانی و ارتقای دانش آنها در سازمان بسیار حیاتی قلمداد میشود. تامینکنندگان خدمات باتجربه پایگاه دادهای پیرامون مهارتهای مورد نیاز کسبوکار استقرار نمودهاند و نیروی انسانی خود را متناسب با آن بهروز مینمایند.
3. استفاده از شرکا و ذینفعان در گسترش سبد سازمان: تامینکنندگان خدمات در برخی موارد میتوانند افزودن خدمات جدید در سبد خدمات خود را بر عهده شرکا واگذارند. این امر باعث میشود بدون نیاز به سرمایه انسانی و زیرساختی آنها به اهداف خود دست یابند.
4. تفکر مجدد پیرامون قیمتگذاری: با تغییر سبد خدمات و بهروز شدن خدمات همسو با نیازهای فعلی مشتری و جامعه، در بسیاری موارد مدل قیمتدهی خدمت نیز به تبع تغییر خدمت تفاوت خواهد کرد. توجه به این نکته بسیار مهم است، چرا که درک قیمت را برای مشتری و کاربران خدمت منطقیتر خواهد کرد.
5. به حداقل رساندن شوکها: هزینههای غیر قابل پیشبینی و افزایش ناگهانی هزینهها مشتریان را در هم میریزد. در وهله اول شاید افزایش ناگهانی قیمت خدمات حاشیه سود تامینکننده را افزایش دهد. در راستای کاهش ریسک ناشی از افزایش ناگهانی قیمت، تامینکننده خدمات باید فرآیندهای پردازنده خدمت را به خوبی تعریف نماید و قابلیتهای جدید خدمت را به اطلاع مشتری برساند. تامینکننده خدمات باید توافقنامههای سطح خدمت و نیز کاتالوگ خدمات جدید را با دقت و تمام جزییات در اختیار مشتری قرار دهد تا مشتری متوجه شود که در برابر چه خدماتی، چه هزینهای میکند.
6. پایبند بودن به تعهدات: تامینکننده خدمات باید سرمایهگذاریهای لازم را جهت ایجاد و حفظ خدمات جدید انجام دهد و خود ا در معرض رشد قرار دهد. در راستای تحقق این امر باید برنامه بازاریابی و فروش خود را توسعه داده و زیرساختهای لازم را برای ارتقای ظرفیت خود برای نیازهای جدید مشتریان ایجاد نماید.
برچسب:Service Catalog, مقالات تخصصی, کاتالوگ خدمات